Ovdje si : Home » Pula » Smeće na kraju grada

Smeće na kraju grada

Sijana2 06-01-2013

Čudnovat tok misli je kod mene sasvim normalna pojava. Tako sam danas razmišljao o egzodusu Hrvata na skijališta diljem Europe,pa prešao na sarme,pa na otmjene engleske domove…
Da skratim priču. Toliko maštarimo (većina nas) o nekom boljem sutra,o nekoj velikoj prekretnici koja samo što se nije desila da smo totalno oguglali na stvari koje su nam pred nosom. Pa tako već mjesecima blejim u gradilište POSovih stanova u Šijani. Sve cool i super. Grade se stanovi za ekipu i to po povoljnijim cijena. Sve 5. Ali ova građevinska ekipa (i tko zna tko još) piči po svom. Prvo su po ljeti svo kamenje,zemljuštinu iz temelja nove zgrade odvozili na nekih 20 metara udaljenosti. Pa su to premještali iz šupljeg u prazno. Prašinu neću ni spominjati jer je to ,valjda sasvim normalno (kao i na Verudi na Trgu kralja Tomislava).Kamioni,bageri,buldožeri radili su tutta forza. Pogotovo mi je super zvuk kada voze u rikverc.

I tako dani lete i lete. A zemlja i kamenje (čitaj građevinski otpad) i dalje odoljevaju atmosferskim prilikama. Možda čekaju da zemlja malo splasne pa će je biti manje kad je budu prevozili negdje,tamo iza brda. Misle da će kalirati kao odojak kad ga pečeš na ražnju. Vjerojatno hoće,ali do tada mi stanari Šijane (a ima nas na tisuće), živimo sa tim đumbusom koji više podsjeća na Kaštijun nego na kvart u kojem žive LJUDI!

Dakle,može li mi netko reći hoće li,i KADA,dotični građevinski otpad biti adekvatno zbrinut??? Ne treba mi ni skijanje na Alpama ili Dolomitima,ni fancy engleski dom (i čaj u 5) ali dajte barem da ne gledamo kroz prozor i vidimo prizor kao da smo u Bejrutu.

Odgovor ili komentar napišite ispod.

Jors truli,

Borko Livić

Klikni na sliku za uvećani “horror” prikaz

Komentari (4)

 • Borko

  Slobodno nam šaljite fotke iz vaših kvartova Drunken Razz

 • Mari

  Ah…to kao da je ukleta površina još od 80-ih kad su se gradili okolni neboderi. Što god da se tamo planiralo i započinjalo graditi, a bilo je velikih planova – ambulanta, vrtić itd., nije ostvareno. Joh i kataloh! Confused

 • pastirica

  baš su ih na super poziciju postavili, toliko blizu onih nebodera , da jedni drugima vide dok s***
  od tolike poljane oni ju namontirali skoro da ju zaljepe za susjednu zgradu.
  a i još 2 grade- također svi svakome vide šta jedu na tanjuru.
  a o smeću, prašini, neuglednom ponašanju, neću davat komentare, slika govori 1000 riječi.

 • acrobat

  sad će to očistiti pred izbore

Radio Maestral © 2013 Sva prava pridržana. | Website by Media X

Na vrh